Mår i huset?

Er du i tvivl om du har mår på loftet, så er det langt fra en ualmindelig problemstilling. Læs artiklen og få gode råd til, hvordan du bliver klogere på, hvordan du finder ud af, om du har mår på dit loft.

Ofte er man ikke i tvivl, når et skadedyr rykker ind på loftet. Det kan dog være svært at afgøre med nøjagtighed, om der er tale om en mår. Årsagen er, at mår tilhører kategorien af natteaktive dyr og derfor sjældent opleves i dagstimer. De mest typiske tegn på mårens tilstedeværelse er støjgener – og med tiden også lugtgener. Der findes flere metoder til at bestemme, om det er en mår på loftet. Se nedenstående gode råd til, hvordan du spotter om en mår er eller har været på besøg.

Undersøg mår skader

Undersøge eventuelle mår skader. På loftet vil måren typisk kaste sig over isoleringsmateriale og andet opmagasineret “guf”, som den anvender til at bygge rede med. I mere alvorlige tilfælde, ødelægger måren elinstallationer, som i værste fald kan medføre brand. Husk at tjekke grundigt efter for skader, hvis du har haft en mår på besøg.

Gå på udkig efter mår ekskrementer

Mår benytter gerne bestemte latrinpladser, hvor der med tiden samles store mængder af dens stærkt lugtende ekskrementer. Et sikkert tegn på mårens tilstedeværelse er derfor afføring. ekskrementer. Både husmår og skovmår ekskrementer er karakteristiske 8-10 cm lange, snoede og ender i en spids. Indholdet af mår afføring vil som oftest bestå af hår, fjer og knoglerester fra de byttedyr måren har spist.

Se efter mårfodspor

Er der adgang til mårens opholdssted, er en oplagt mulighed at undersøge, om der er mår fodspor. Er der umiddelbart ingen mår fodspor at spotte, er et godt trick, at strø et tyndt lag mel ud i det mårplagede område, vente en nat, og derefter bestemme om det er en mår på spil.

Test for spisevaner

Mår elsker æg! En sikker metode til at undersøge for, om det er en mår, der er på færde er, at placere f.eks. et hønseæg, hvor måren opholder sig. Er der mår i området, vil hønseægget forsvinde.

Mår lyd

Har du en mår på loftet vil du som oftest kunne høre dens tilstedeværelse tydeligt. I kraft af mårens størrelse vil høje lyde, fra dens tumlen rundt og dens søgen efter materialer til redebyg, kunne høres fra sen aften, hele natten og indtil tidlig morgen. Især er det galt, hvis det er en hunmår med legesyge store unger. Mår gnaver ikke, så oplever du gnavelyde fra fra loftet, er der ikke tale om en mår, men i stedet enten mus eller rotter.

Har du spørgsmål vedrørende mår så kontakt vores eksperter, som svare via mail indenfor 24 timer eller på telefon +45 52 34 00 64

  Sådan slipper du hurtigt og billigt af med din husmår

  Har du en husmår på loftet til kip, loftet eller andre steder fjerner Mårstop måren øjeblikkeligt.

  Fordelene ved mårstop:

  Nem & hurtig opsætning
  Øjeblikkelig virkning
  Garanteret resultat